Over ons

De Pooltochten is een jaarlijks scoutingevenement tijdens de herfstvakantie voor scouts uit de regio Overijsselse Vechtstreek. De organisatie is in handen van de Pooltochtcommissie. Hierin zitten de Kampstaf (algemene leiding) en de Hikestaven (tochtleiding per hike), samen ca 30 scouts van verschillende groepen uit de regio. Zij zorgen met elkaar voor het maken van de tochten, het werven van leiding, afspraken met terreineigenaren en het draaien van de Pooltochten zelf tijdens de herfstvakantie.

Naast de Pooltochtcommissie zijn er een aantal zogenaamde “diensten”. De diensten hebben elk een eigen ondersteunende taak. Al met al zijn jaarlijks ca 90 vrijwilligers actief tijdens de Pooltochten zelf.

Verdere beschrijving van de organisatie, taken, verantwoordelijkheden en afspraken staan beschreven in het handboek.

Contact

Wil je met ons of de hikestaf overleggen voor je start aan de Pooltochten. Stuur een mailtje naar info@pooltochten.nl en leg kort uit waar je vraag over gaat. Dan sturen we hem door naar de juiste persoon, die je vervolgens antwoordt of telefonisch terug belt. 

Wil je ons tijdens de Pooltochten bereiken in verband met een noodgeval? Een dag voor de Pooltochten komt er op de website een noodnummer te staan waar je de kampstaf 24 uur per dag op kunt bereiken.

Kampstaf

De kampstaf bestaat uit:
Warner Hoijtink (kampleider)
Ellie Polfliet
Peter Blankert
JoepJan van Hernen