Logboek maken

Het logboek maakt deel uit van de beoordeling door de tochtleiders hoe goed je de hike hebt gedaan. Uit een logboek blijkt duidelijk waar je bent geweest en wat je hebt gedaan. Verder vermeld je de ervaring van die dag. Werk vooral netjes en in thema, hoe creatiever hoe beter. Er vallen veel punten te verdienen met een goed logboek.

De omslag

Voor je logboek neem je niet het eerste de beste kladblok; het is je visitekaartje. Er zijn verschillende mogelijkheden om je logboek aan te kleden. Je kunt hout, leer, metaal en dergelijke gebruiken. Je kunt er thuis al iets moois van maken zodat je hem tijdens de Pooltochten alleen nog maar hoeft te vullen.

Inleiding

Een logboek begin je niet gelijk met “ ‘s ochtends stonden wij op…” Je gaat je in je logboek eerst voorstellen en je vertelt hoe je er toe gekomen bent mee te doen. Ook hierbij is belangrijk het geheel zo leuk mogelijk aan te kleden.

Je dag beschrijven

De rest van je logboek vul je met beschrijvingen van je dag. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je aan het wachten bent op een post of ‘s avonds voor het slapen gaan in de tent. Bedenk samen met je koppelgenoot wat je hebt gedaan en beschrijf in het logboek wat je hebt meegemaakt, geleerd en gezien hebt. Ook andere leuke verhaaltjes, gedichten, liedjes etcetera zijn van harte welkom in het logboek.

Succes!!