Wat zijn de Pooltochten?

Wat zijn de Pooltochten nu eigenlijk? De Pooltochten zijn een jaarlijks kamp voor scouts en explorers in en rondom de Regio Overijsselse Vechtstreek. De pooltochten worden van woensdagavond tot zaterdagochtend in de herfstvakantie gehouden.

De organisatie is in handen van de Pooltochtcommissie, samen met ongeveer 30 scouts van verschillende groepen uit de regio. Zij zorgen met elkaar voor de totale organisatie en het draaien van de Pooltochten zelf tijdens de herfstvakantie. Als je meedoet aan de Pooltochten kom je dus vaak wel leiding van je eigen groep tegen.

In totaal zijn er zes verschillende hikes waar je je voor in kunt schrijven. Samen maak je een koppel (2 personen) of een troppel (3 personen) en kies je een hike uit.

Er is een duidelijke opbouw in de hikes: de A-hike is voor jonge scouts met weinig of geen hike-ervaring. De B tot en met de D lopen op in moeilijkheidsgraad met allerlei tochttechnieken. De E is voor hikers die erg goed zijn in tochttechnieken. De F-hike is een heel ander verhaal: een pittige tocht voor de doorgewinterde, wat oudere en meer ervaren explorers. Na de D kun je daarom kiezen wat je het meest ligt: de E om je hersens te kraken of de F om je fysiek uit te dagen. Je kunt ook eerst de E en dan de F doen.

Wanneer je de hikes tot en met de E of F hebt doorlopen, dan hoeven de Pooltochten nog niet over te zijn. Je bent van harte welkom als lid van de werkploeg en in de jaren daarna zou je kunnen helpen als tochtleider om de Pooltochten mee te helpen organiseren.

Voorpagina

Geschiedenis