Algemene info

De feiten

 • Datum: woensdag 30 oktober 2024 t/m zaterdag 2 november 2024 vanaf Gilwell Ada’s Hoeve te Ommen.
 • Kosten: de kosten bedragen 40 euro per deelnemer.
 • Aankomst:
  A-hikers tussen 17.00 en 17.45 uur.
  B-hikers tussen 17.00 en 17.45 uur.
  C-hikers tussen 18.00 en 18.45 uur.
  D-hikers tussen 18.00 en 18.45 uur.
  E-hikers tussen 18.00 en 18.45 uur.
  F- hikers tussen 17.00 en 17.45 uur.
 • Opening: woensdag 30 oktober 19.00 uur op het Jongensveld.
 • Sluiting: zaterdag 2 november 11.00 uur op het Jongensveld

Voor wie

De Pooltochten worden door en voor de Regio Overijsselse Vechtstreek georganiseerd. Scouts en explorers van groepen in de Regio Overijsselse Vechtstreek kunnen meedoen aan de Pooltochten. Voor de A-hike dien je 11 jaar oud te zijn en voor de F-hike mag je maximaal 18 jaar oud zijn.

Aanmelding

Je kunt je per koppel op woensdag aanmelden op Roggeveld B, in de tijdsperiode hierboven vermeld.

Indien het inschrijfgeld nog niet voldaan is, dien je bij het aanmelden het deelnemersgeld te betalen (40 euro per deelnemer). Het dragen van een reflecterend hesje is voor iedereen verplicht. Bij de inschrijving moet het hesje getoond worden, heb je er geen, dan kun je er één kopen voor 2 euro.

Wat moet je in ieder geval NIET meenemen

 • sigaretten e.d.: deelnemers mogen tijdens de Pooltochten niet roken.
 • alcohol (ook geen licht alcoholische drank): het drinken van alcohol tijdens de Pooltochten kan reden zijn je naar huis te sturen.
 • mobieltje: als je die vergeten bent thuis te laten bewaren wij hem zolang voor je.

Verder is het onverstandig spullen mee te nemen waar je zuinig op bent en die niet tegen een stootje kunnen (camera’s, je allernieuwste kleren e.d.).

Let ook goed op hoeveel spullen je meeneemt. Kijk goed naar wat je echt nodig hebt, elke kilo bagage moet je ook zelf dragen tijdens de hike. Weet je niet goed wat je allemaal nodig hebt? Wij hebben de belangrijkste dingen voor je op een rijtje gezet.

Gebruik je medicijnen?

Indien je medicijnen gebruikt, willen we o.a. graag weten welke medicijnen je moet innemen, wanneer en hoeveel. Deze gegevens komen alleen ter beschikking van je eigen hikestaf en worden na afloop van de Pooltochten vernietigd. Het medicatie formulier kun je bij het aanmelden invullen, maar wellicht is het handiger als je het van te voren alvast invult. Klik hier om het medicatieformulier te downloaden. Het ingevulde formulier kun je bij de aanmeldtent afgeven. 

Hoe kan ik me opgeven voor de Pooltochten?

Je vormt een koppel (2 personen) of een troppel (3 personen) en kiest een hike uit. Kijk op de pagina inschrijven hoe je kan inschrijven.

Mocht je er niet uitkomen, stuur dan een email naar info@pooltochten.nl.