Het weer tijdens de Pooltochten

Geschreven op 23 oktober 2018

Onze weerman Jean-Paulusma heeft speciaal voor de Pooltochten een voorspelling gemaakt……

Algemeen weerbeeld Pooltochten 2018

Na de uitzonderlijke warmte van afgelopen tijd, heeft Nederland tijdens Pooltochten 2018 te maken met een overgangsweek. Richting het volgend weekend zal het aanmerkelijk kouder worden en nemen ook de neerslagkansen toe. Tot vrijdag is het een beetje vlees noch vis weer, met langgerekte wolkenvelden en temperaturen die zich ophouden tussen 10 graden ’s nachts en 14 overdag. Tot vrijdagochtend lijkt het vrijwel droog te blijven, al is op elke dag een beetje regen niet uitgesloten. Op vrijdag voltrekt zich dan de overgang naar echt herfsteer met temperaturen onder de 10 graden.

Weersverwachting dinsdag

Jammer genoeg is het weer in het zuiden beter dan in het noorden. Als de organisatie op dinsdag middag het terrein op komt, verwacht ik dat de bewolking overheerst en mogelijk drupt het nog wat. Er is ook ‘s avonds wat lichte regen mogelijk. De temperatuur is in de namiddag een graad of 14, ’s avonds en ’s nachts minimaal 11 of 12 graden. Er staat bij jullie een krachtige (6 Beaufort) wind uit west tot noordwest, ’s avonds iets afnemend naar vrij krachtig (5 Beaufort).

Weersverwachting woensdag

Een meest bewolkte dag met mogelijk een spatje regen. De meest kans op een opklaring heeft het zuiden van het land, maar ook bij jullie kan de zon er kortstondig bijkomen. Temperatuur woensdagmiddag zo’n 15 graden, in de avond een graad of 12 en in de vroege ochtend naar donderdag toe wordt het minimaal 10 graden. Geen koude tent dus?. De wind komt op woensdag uit het noordwesten en is in de ochtend en begin van de middag meest matig tot vrij krachtig (4 of 5 Beaufort), in de loop van de middag en vooral ’s avonds neemt de wind iets af.

Weersverwachting donderdag

Donderdag zijn er in de vroege ochtend enkele opklaringen mogelijk, maar al snel is het wolkendek weer vrijwel volledig gesloten. Net als op woensdag is er een spat regen mogelijk, maar echt hinderlijk voor de activiteiten zal het niet zijn. De kans dat het gewoon droog blijft is groter. Er is weinig temperatuursverloop gedurende de dag; we beginnen met een graad of 10 en in de middag is 12 graden wel ongeveer het hoogst haalbare. In de avond zakt de temperatuur weer naar 10 graden om in de ochtend van vrijdag uit te komen op 8 of 9 graden minimaal. Weinig verloop tussen dag en nacht dus en wederom geen koude voeten ?.

Weersverwachting vrijdag

Vrijdag lijkt de slechtste dag van de week te worden met passage van een langgerekt neerslaggebied. De intensiteit en hoeveelheid neerslag is moeilijk te voorspellen, ik houd het erop dat het meevalt en enkele millimeters oplevert. Temperaturen in de middag een graad of 11 maximaal, s avonds en ’s nachts met een graad of 8 frisser dan de voorgaande nachten. De wind komt uit het westen of zuidwesten en is meest matig overdag.

Weersverachting zaterdag

Ook zaterdag zal naar verwachting niet droog verlopen. Tussen de buien door is een opklaring wel mogelijk. De temperaturen zijn met 9 of 10 graden in de middag herfstachtig te noemen. De wind komt uit het westen tot noordwesten en is meest matig. Tijd om naar huis te gaan dus ?!

Let op! Dit is een nieuwsbericht uit een vorig jaar, de informatie in dit bericht kan verouderd zijn.

Klik hier voor meer nieuwsberichten.